Autoilun päästövaikutusten mitätöintiä palveluna

Artikkeli on julkaistu alunperin osoitteessa: https://www.allinone.fi/ajankohtaista/artikkeli/autoilun-paastovaikutusten-mitatointi-on-nyt-mahdollista

Autoilun päästövaikutusten mitätöinti on nyt mahdollista

Santander toi markkinoille uuden palvelun, jonka avulla kuluttaja voi nauttia ajamisesta ilman päästöhuolia. Uusi Green All in One estää autoilun tuottamat hiilidioksidipäästöt ostamalla päästöoikeuksia päästökauppajärjestelmästä.

Green All in One on lisätuote jo tuttuun Santanderin All in One -palveluun, jonka asiakkaana saa uuden auton käyttöönsä 24 tai 36 kuukauden sopimuksella ja haluamillaan kilometreillä sekä palveluilla. Green All in Onen myötä palveluun saa kuukausimaksulla mukaan autoilun tuottamien päästöjen estämisen, josta huolehtii Santanderin yhteistyökumppani CO2Esto.

CO2Esto huolehtii päästöjen mitätöinnin toteutumisesta ostamalla päästöoikeuksia pois EU:n päästökaupan kiintiöstä. Ostetut oikeudet ovat pois Euroopan suurimpien päästölähteiden käytöstä ja siten vastaava määrä hiilidioksidipäästöjä jää syntymättä niissä.

– Päästöjen mitätöinti tarkoittaa sitä, että uusien päästöjen syntyminen estetään. Ne eivät missään vaiheessa päädy taivaalle asti, Matti Tähtinen, yksi CO2Eston perustajista kertoo.

Päästövähennyksiä yksinkertaisilla tavoilla

Santanderin tarjoama Green All in One on Suomen automarkkinoilla ensimmäinen päästöjen mitätöinnin tarjoava tuote. Se on kuluttajalle yksinkertainen ja läpinäkyvä tapa pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Tuotteen voi liittää ensirekisteröitävän bensiini-, diesel- tai hybridiauton rahoitussopimukseen.

Keskimäärin päästöjen mitätöinti maksaa noin 10 euroa kuussa. Palvelun hintaan vaikuttaa auton CO2-arvo sekä sopimukselle sovittu kilometrimäärä. Summa käytetään lyhentämättömänä päästöoikeuksien mitätöintiin ja yhteistyökumppanin palvelun kattamiseen.

Palvelu on myös osa Santanderin pyrkimyksiä kannustaa suomalaisen autokannan uudistamiseen, mikä osaltaan tukee ympäristöystävällisempää yksityisautoilua.

– Uuden auton hankinnassa kannattaa ensisijaisesti miettiä, millaiseen käyttötarpeeseen auton hankkii. Yhtä oikeaa käyttövoimaa ei ole, vaan auton käyttötarve, maantieteellinen alue sekä ajomatkat ovat ratkaisevassa roolissa oikeaa ajoneuvoa valittaessa. Jos ajaa paljon, myös uudet puhtaat dieselit voivat olla järkeviä valintoja, Santander Consumer Financen liiketoimintajohtaja Kari Kauppinen kertoo.

Kuluttajat kiinnostuneita ekologisemmista vaihtoehtoista

Taustalla on kuluttajien lisääntynyt kiinnostus arjen ekologisempiin vaihtoehtoihin ja halu tehdä konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

– Tähän tuotteeseen on matalampi kynnys kuin vaikkapa sähköauton ostoon, joka vaatii reilusti suuremman investoinnin. On myös hyvä muistaa, että hybridi- ja sähköautojen kysyntä on selkeästi lisääntynyt, mutta latausinfra ja toimintasäde ovat kuitenkin vielä rajallisia, Kauppinen kertoo.

Vaikka kaikkea kulutusta ei voi vähentää, ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi on silti tehtävä töitä. Valveutunut kuluttaja voi alkaa suosimaan tuotteita ja palveluita, jotka ovat ympäristölle parempia. Monille auto on edelleen tarpeellinen kulkuväline, josta ei voi luopua. Green All in Onen avulla voi kuitenkin pitää huolen siitä, että autoilun aiheuttamat hiilidioksidipäästöjen vaikutukset estetään.

Green All in One pähkinänkuoressa:

  • Uuden palvelun avulla estetään autoilun aiheuttamat päästövaikutukset. Päästövaikutusten mitätöinnistä huolehtii Santanderin yhteistyökumppani CO2Esto, joka ostaa päästöoikeuksia pois EU:n päästökaupasta.
  • Ostetut oikeudet ovat pois Euroopan suurimpien päästölähteiden käytöstä. Tämä varmistaa, että rajallinen määrä päästöoikeuksia vähenee markkinoilla ja päästökauppasektorilla toimivat yritykset joutuvat vähentämään päästöjään. Markkinoilta pois ostetut oikeudet eivät koskaan palaa takaisin markkinoille.
  • Keskimäärin päästöjen mitätöinti maksaa Green All in One asiakkaalle noin 10 euroa kuussa.
  • Palvelun hintaan vaikuttaa auton CO2-arvo sekä sopimuskilometrit. Summa käytetään lyhentämättömänä päästövaikutusten mitätöintiin ja CO2Eston palvelun kattamiseen.

Allinone.fi -sivustolta pääset tarkistaamaan kaikkien autojen päästömitätöinnin tarkan hinnan.