Mikkelissä pipolätkää katsomassa ja kevyttä ulkoilua

Kävin viikonloppuna morjestamassa Savepondhockeyin porukkaa Mikkelissä Kenkäveron rannassa, kun siellä oli pipolätkäturnaus. Homman juju lyhyesti ja ytimekkäästi on pitää hauskaa pipolätkän parissa ja lisätä tietoisuutta siitä, että ilmastonmuutos on todellinen ongelma ja sen eteen on tehtävä aktiivisesti töitä. Tässä siis pikainen raportti ja parit kuvat miltä toiminta näytti.

Loistava keli ja auringonpaiste tarjoili otolliset olosuhteet pipolätkään. Sopiva kipakka pakkanen, noin -5 astetta. Pikkainen tuulenvire kipristeli poskia. Aamusta paikalla oli hienosti porukkaa ja Pekka Tiilikaisen sanoin: ”Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua”.  Hieno sää houkutteli paikalle ulkoilijoita niin kävellen kuin hiihtäen. Hyvä fiilis näkyi ihmisten kasvoilla ja hymy oli herkässä, aivan loistava tapa viettää päivää raittiissa ulkoilmassa.

”Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua”

Oli hienoa seurata, kun kiekko pysyi lavassa ja sirklaaminenkin näytti onnistuvat oikeilta tekijöiltä oikealle, vasemmalle, etuperin ja takaperin… Muutamia pyllähdyksiä näytti tapahtuvan pelin tiimellyksessä, joten lasken itsenikin nyt siis melkein ammattilaiseksi (vrt. ajatuksia ulkojäiltä -blogi). Omat kokeilut jääkiekosta ovat hyvin vähäiset, kun lätty ei lähtenyt junnuna kohoamaan millään. Minulle pelin tiimellyksen välissä kerrottiin, että tämä suorastaa etu pipolätkässä, joten olen ns. vapaa agentti sopimusneuvotteluihin…

Tapahtuma huipentui iltapäivästä tiukkaakin tiukempaan finaaliin, jossa Jukurit Alumni vei kotijäillä pojan kotiin. Finaalien jälkeen aika moni taisi suunnata jatkamaan lätkän parissa jäähallille, jossa Jukurit isännöi kotiottelua JYPiä vastaan. Itse suuntasin jo venähtäneen ulkoilupäivän jälkeen kotiin, jossa lämmintä juomista ja pöperöä napaan. Päivästä jäi todella hyvä fiilis päällimmäisenä mieleen. Rentoa liikunta, hieno ulkoilma ja kivat ihmiset, voiko fiilis nyt huono ollakaan.

Parit nostot blogin loppuun. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Savepondhockey ryn toimintaan niin verkkosivuilla kuin myös facebookissa. Verkkosivuilta löytyy tärkeitä konkreettisia tekoja joilla voi pelastaa Suomen talven ja jäät niin pipolätkälle, vapaalle ulkoilulle ja ennen kaikkea Saimaan norpalle. Nämä on tärkeitä juttuja ja koskettaa ihan kaikkia.

Seuraava pipolätkä turnaus pelataan 11.2. Helsingissä Brahen kentällä. Turnaus näyttää jo joukkueiden osalta loppuunmyydyltä, mutta kannustamaan mahtuu aina.  Eli nyt päivämäärä muistiin ja koko perheellä katsomaan oikeaa taitokiekkoa ja fiilistelemään ulkojäitä.