Toimintamme keskeinen periaate on vaikuttavuus. Palveluidemme kautta saavutetaan todellisia ja aidosti lisäisiä päästövähennyksiä.

Aito lisäisyys on tärkeää, koska monet ilmastotoimet vähentävät päästöjä vain laskennallisesti tai esimerkiksi vähentävät päästöjä liian kapeasti rajatulla tarkastelulla, mutta lisäävät niitä muualla. Ilmastonmuutos ei tunne maiden tai sektoreiden rajoja, ainoastaan todellisilla vaikutuksilla globaaleihin päästöihin on merkitystä!

CO2-päästöleikkuri™ -palvelumme on loistava esimerkki todellisiin päästövähennyksiin johtavasta toiminnastamme. Päästökaupan markkinoilta pois ostetut päästöoikeudet ovat varmasti pois Euroopan suurimpien päästäjien käytöstä, ja siten suoraan pois päästöistä. Näin päästöt vähenevät niissä Euroopan päästölähteissä, missä päästämisen välttäminen on kustannustehokkainta. Päästöoikeuksien poistaminen markkinoilta esimerkiksi tonnin (1000 kg) edestä vähentää päästöjä tasan tonnilla.

CO2-päästöleikkuri™ -palvelu hyödyntää Euroopan-laajuista viranomaisten tarkasti valvomaa EU ETS – päästökauppajärjestelmää. EU ETS on Euroopan ilmastopolitiikan kulmakivi ja siihen kuuluu noin 11 000 Euroopan suurinta päästölähdettä. Kattavan valvonnan, todennettavuuden ja läpinäkyvyyden lisäksi olemme valinneet EU ETS -järjestelmän muiden vapaaehtoisten järjestelmien sijaan, koska EU ETS:ssä ostamamme päästöoikeudet estävät päästöjen synnyn eivätkä ainoastaan kompensoi syntynyttä päästöä esimerkiksi investoinneilla puhtaampaan tuotantoon. Näin ensisijainen tarkoitus, eli CO2-päästöjen estäminen, toteutuu varmasti. Tutustu tarkemmin päästökauppaan esimerkiksi tämän videon avulla.

Toimintamme avoimuutta lisätäksemme teetämme aika-ajoin ulkopuolisen tarkastuksen yrityksemme päästöoikeuksien hallinnasta. Katso 6.2.2023, 25.1.2022, 19.1.2021 sekä 5.12.2019 tehdyt tilintarkastajan raportit.

Päästöjä estetty tähän mennessä CO2-päästöleikkurilla:

10 452 480 kg

Vastaa noin 87 104 000 ajokilometrin päästöjä henkilöautolla.