Menneestä ja tulevasta

Uusi vuosi ja uudet kuteet. Vai oliko se sittenkin uudet kujeet? Meillä CO2Esto:ssa ei noista kuteista niin perusteta, mutta uusia kujeita meillä on kyllä koko ajan suunnitteilla. Perinteisiä uudenvuoden lupauksiakaan sen sijaan ei meinattu tehdä – meillä kun on jo tuo pidemmän aikavälin lupaus voimassa eli ILMASTON PELASTAMINEN.

Vuosi 2016 oli CO2Esto:n ensimmäisen toimintavuosi. On ollut mukava huomata, että palvelulle on ollut kysyntää heti meidän toiminnan alkuvaiheessa. Tämä on luonut meille intoa ja motivaatiota ponnistella näiden asioiden eteen. Täytyy kyllä kuitenkin todeta, että ensimmäinen vuosi on mennyt hyvin pitkälti toiminnan käynnistämiseen ja kovin aktiivisesti emme ole vielä palveluamme mainostaneet.

Yrityksen toimintaa voi mitata monenlaisella mittarilla. Meillä ehkä tärkein on ollut VAIKUTTAVUUS. Ensimmäisen vuoden aikana saavutimme 271 000 kg CO2-päästöjen aidon vähentämisen ilmakehästä, kts. kuva alla. Se vastaa esimerkiksi:

  • 2 250 000 ajokilometrin päästöjä henkilöautolla
  • 54 000 kg sianlihan kulutuksen päästövaikutusta
  • 3 500 edestakaisen Tallinnan risteilyn päästöjä /hlö
  • 400 edestakaisen Kanarian lennon päästöjä /hlö

Hienoa oli, että pääsimme viime vuonna jo mediassakin hieman esille (mm. Radio Kompassi, Yle Keski-Suomi, Keskisuomalainen, Laukaa-Konnevesi lehti). Suurimman live-yleisön saavutimme kuitenkin JJK:n pelissä, jossa puoliajan haastatteluun meiltä mukaan pääsi Eemeli. Muutamien yritysten kanssa olemme päässeet jo yhteistyöhön ja useiden kanssa on neuvotteluita käynnissä. Olemme hyödyntäneet Jyväskylässä Yritystehtaan tarjoamia sparrauspalveluita ja käytiinhän sitä Slushissakin verkottumassa.

Tälle alkaneelle vuodelle toki toivomme huomattavasti vahvempaa kasvua – ja niiden uusien kujeiden käyttöönottoa. Ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu ja sen viestiminen on kaikkien yhteinen haaste ja meidänkin toiminta vaatii tiedon leviämistä, eli TIEDOSTAmista. Olisi hienoa, että TE blogimme lukijat mahdollisuuksien mukaan kerrotte lähimmillenne CO2Eston palveluista ja verkkokaupasta. Mikäli missään vaiheessa teillä on herännyt kysymyksiä tai joku asia mietityttää, olkaa meihin yhteydessä sähköpostilla, twitterissä tai facebookissa ja saahan meille aina soittaakin. Me haluamme tehdä asioista niin yksinkertaisia ja selkeitä, että kuka tahansa voi toimia ilmaston hyväksi. Ja niistä kujeista kuulette vuoden edetessä, vaikkapa sitten seuraamalla tätä meidän blogia.

Hyvää alkanutta vuotta,

Janne, Matti, Eemeli ja Antti

CO2Eston pojat

ps. Aloita vuosi puhtaalta pöydältä – https://co2esto.com/kauppa